Inschrijven koop

Door het ondertekenen van een koopcontract voor een nieuwe woning wordt u nog geen eigenaar van die nieuwe woning. De daadwerkelijke eigendomsoverdracht vindt pas plaats als u bij de notaris bent geweest voor het ondertekenen van de akte van levering. Dat is meestal ook het moment waarop u de sleutels van de nieuwe woning ontvangt.

Vaak verstrijken enkele maanden tussen ondertekening van het koopcontract en de eigendomsoverdracht. In die tussentijd kan er nog van alles gebeuren waardoor de verkoper zijn verplichtingen niet kan nakomen, zonder dat u daarop invloed heeft. U kunt denken aan beslaglegging op de woning door een schuldeiser van de verkoper, faillissement van de verkoper, maar ook aan dubbele verkoop van de woning!

De wet biedt u de mogelijkheid de notaris te verzoeken het getekende koopcontract alvast te laten registreren bij het kadaster. Daardoor is al vóór de daadwerkelijke eigendomsoverdracht voor iedereen die het kadaster raadpleegt duidelijk dat de woning aan u verkocht is. Bovendien bent u als koper vanaf het moment dat het koopcontract geregistreerd is, maximaal zes maanden beschermd tegen beslaglegging op de woning, faillissement van de verkoper of dubbele verkoop van de woning.

CONTACT BATENBURG NOTARISSENBel ons vandaag

Neem contact op

    ADRES

    Spanjaardslaan 7 bg, 2012 NR Haarlem
    Westerhoutplein 4, 1943 AA Beverwijk

    023 553 09 00
    0251 262 800

    info@batenburg.eu

    BELANGRIJKE PAGINA'S

    CONTACT

    Copyright © Batenburg Notarissen

    Site made by: MarkOut